PEKAR/PEKARICA POMOĆNI PEKAR/POMOĆNA PEKARICA


Radno mjesto


VINKOVCI, VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
5
Na određeno; povećan opseg posla
Puno radno vrijeme
3i smjene
Nema smještaja
Bez naknade
8.2.2019.
18.2.2019.
Rad na jednom mjestu

Posloprimac


  • Završena osnovna škola
  • Srednja škola 3 godine

Nije važno
 Opis posla:
PEKAR/POMOĆNI PEKAR
Majstor dolaskom na posao preuzima smjenu od svog prethodnika, u prisustvu tehnologa ili ovlaštene osobe, pregledava radno mjesto (čistoća, ispravnost strojeva, inventura i kontrola alata). O eventualnim nepravilnostima obavještava tehnologa ili ovlaštenu osobu. Preuzima alat potreban za rad svoje linije i potpisom potvrđuje da je preuzeo cjelokupni alat, odnosno da ništa ne nedostaje.
Ukoliko majstor dolazi na već započeti posao, utvrđuju napravljene količine, ako je sve u redu nastavlja posao, u suprotnom obavještava tehnologa ili ovlaštenu osobu u smjeni, koji daje daljnje upute za rad.
Majstor otpočinje posao nakon što dobije radni nalog od tehnologa i potrebnu sirovinu za izvršenje istoga od skladištara. Radni nalog potpisuje, čime potvrđuje da je preuzeo sve potrebne sirovine prema RN i ostavlja skladištaru ili tehnologu. Tijekom proizvodnje dužan je voditi evidenciju potrošnje brašna, koju na kraju smjene predaje tehnologu (ne ide kući dok tehnolog ne preuzme).
Prema normativu odvaguje sirovine i radi zamjes, sirovine ne smiju biti na podu.
Ukoliko primijeti odstupanje kvalitete sirovina, koje utječu na kvalitetu gotovog proizvoda dužan je prijaviti i skupa sa tehnologom ili ovlaštenom osobom izvršiti korektivnu radnju. Majstor posebno pazi na kvalitetu proizvoda i javlja ukoliko odstupa od standarda (loše brašno, prejako brašno, loš kvasac, nema tople vode, nema hladne vode...). Isto tako i u slučaju kvara ili ne odgovarajučih uvjeta za rad.
Majstor daje upute za rad djelatnicima na slaganju kruha, majstoru na peći, i djelatnicima na hvatanju kruha, koji su dužni slijediti iste. Kontrolira da li djelatnici na liniji izvršavaju zadatke koje im je dodjelio (kontrola vage, ispravno slaganje, urednost radnog mjesta...).  Ukoliko ima problema s nekim od djelatnika, neposlušnost ili slično, problem rješava sa tehnologom ili ovlaštenom osobom u smjeni.
Majstor je dužan kontrolirati cijeli proces proizvodnje kruha, od zamjesa, fermentacije do gotovog proizvoda. Sve nepravilnosti i odstupanja od prihvatljivog prijavljuje tehnologu ili ovlaštenoj osobi u smjeni.
Smjena na odlasku dužna je ostaviti svoje radno mjesto uredno i čisto. Majstor vrača zaduženi alat u prisustvu tehnologa (voditelja smjene) koji svojim potpisom potvrđuje da je alat vračen.
Svi djelatnici dužni su s ozbiljnošću prihvatiti i provoditi pravila i propise implementiranog HACCAP i FSSC sustava.
 

Poslodavac


PEKAR d.o.o. za proizvodnju kruha i trgovinu